Recepten

  • Hummus en walnoot - paprika dip

    Deze Aubergine met Knoflookyoghurt dip is natuurlijk goed te combineren met de rode linzensoep, de hummus en de walnoot – paprika dip. Ik twijfelde wel even of ik dit recept moest plaatsen. Mijn recepten zijn namelijk zuivelvrij. Toch besloten om het wel te doen. Ik heb er namelijk een ini mini beetje van geproefd en het smaakt lekker. Dus als je geen lactose allergie hebt, eet smakelijk. Ingrediënten Aubergine met Knoflookyoghurt 2 gegrilde aubergine 1 knoflook teen (of meer als […]

  • Hummus en walnoot - paprika dip

    Bij de overheerlijke Turkse rode linzensoep van vorige week horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen. Al redt het de vriezer niet altijd vertelde ze. Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt….. Paprikapuree Je hebt zoete en pittige paprikapuree. De puree vind je in een Turkse supermarkt. Bij de Albert Hein heb ik er ook […]

  • Turkse rode linzensoep

    Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals Didem hem leerde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode linzen die je van te voren niet hoeft te weken, erg handig. Ingrediënten 1,5 eetlepel olijfolie 1 ui 2 wortels of 1 winterpeen 1 aardappel 300 gram rode linzen 1200 ml groentebouillon (je kunt ook kiezen voor kippen- of runderbouillon) […]

  • Recept voor appelkruimel

    Dilya heeft voor ons een heerlijk recept appelkruimel uitgewerkt. Ik heb het recept iets aangepast naar een gezondere variant, alleen ik waarschuw je wel. Als je dit recept eenmaal gegeten hebt dan wil je het nog een keer, en nog een keer, en nog een keer….. Suiker(vervanger) Ik heb voor dit recept donkerbruine suiker gebruikt uit Indonesië. Deze suiker wordt ook wel gulajawa genoemd of palmsuiker. Het is verkrijgbaar bij de Oriental. Deze suiker heeft een diepere karamelsmaak. Het geeft […]

  • Noedelsoep (lagman beef)

    Uzbek beef, ook wel Lagman beef genoemd. Het is een noedelsoep met heel veel groente. Dilya heeft het voor me geschreven. Dilya komt uit Uzbekistan en heeft dit recept weer geleerd van haar moeder. Hoe bijzonder is het, dat ik dit recept dan weer kan delen met jullie? Met dit recept kan je heerlijk variëren. Hou je niet van koolraap maar wel van champignons? Dan vervang je die groente toch, dat kan makkelijk. Je bent ongeveer 1 uur bezig met […]

  • Indiaanse pannenkoekjes

    De Internationale kookgroep is begonnen en na mijn eigen kookles ging Shital aan de slag. Shital heeft ons geleerd hoe we Indiaanse pannenkoekjes maken. De pannenkoekjes bestaan uit mungbonen en kruiden en ze zijn toch lekker. In India eet je deze pannenkoeken iedere dag als je zwanger bent. Dus voor de zwangere dames, doe er je voordeel mee 😉 Let op, het recept vraagt wel enige voorbereiding omdat de mungbonen en de tamarinde geweekt moeten worden. Mungbonen Ik had nog […]

  • Chinese komkommersalade

    Vandaag het allereerste internationale recept, een Chinese komkommersalade. Afgelopen zaterdag was het namelijk de dag van de komkommer. Nu heeft de dag van de komkommer een hele andere betekenis. Dat gaat over komkommer nieuws. Ik geef er een andere draai aan, namelijk een Chinese komkommersalade. Veel lekkerder en interessanter dan komkommer nieuws 😉 Sichuan peper In deze komkommersalade zit sichuan peper (zie de afbeelding hieronder). Ik denk dat dit wel het best bewaarde geheim is van de Chinese keuken. Een peper […]

  • Kikkererwten salade met watermeloen

    Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of vis in zit ben ik niet bang dat er iets bederft. Ingrediënten halve komkommer 1 tomaat 2 lente uitjes 1 hand peterselie 1 hand koriander (of munt) 100 gram feta […]

  • Waarom de Chinese vrouw zo slank is

    Vraag jij het je ook af? Hoe komt de Chinese vrouw aan zo’n mooie slanke wespentaille? Is er 1 groot geheim waar wij niks van weten? Ik ben op onderzoek gegaan. Hierbij het resultaat. De 7 tips waarom een Chinese vrouw zo slank blijft. Voeg rode pepers toe aan je maaltijden. Door heet te eten verbrand je vet. Eet alleen groente. Eet bleek selderij daarmee verlies je gewicht. Bladgroente eten helpt om je spijsvertering goed op gang te brengen. Easy […]

  • Kip kerrie salade met pistachenootjes

    Kip kerrie salade met pistachenootjes (voor 2 personen) De temperaturen in Nederland en China zijn opgelopen en als de zon tevoorschijn komt dan is het tijd voor een salade. Heb jij wel eens pistachenootjes aan een salade toegevoegd? Sinds ik deze salade een keer heb gegeten wil ik niet meer anders. Er horen altijd pistachenootjes in een kip kerrie salade. Mayonaise Nog even een stukje geschiedenis over de mayonaise ;-). Haha nee hoor, ik wil je alleen vertellen dat ik altijd […]

  • Soep recepten

    Dit is het dan, het einde van de soep 10 weekse. Vandaag een overzicht van alle soep recepten die ik geschreven heb de laatste weken. Aaah wat jammer he?! Ik zou 10 lekkere soeprecepten plaatsen. Het zijn er uiteindelijk 11 geworden. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook een lekkere verse soep te maken. Het was in ieder geval erg leuk om al deze recepten eens uit te werken, plaatjes erbij te maken en te koken (voor zover […]

  • Oranjesoep

    Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van onze Koning. Voor vandaag heb ik een oranjesoep op het menu staan. Het is een Indianse wortelsoep in een Chinees kommetje ;-), erg lekker. Ik heb de soep gemaakt zonder de kurkuma omdat ik deze niet kon vinden hier in China. Zonder de kurkuma smaakt de soep ook erg lekker. Al ben ik wel erg benieuwd naar de variant met. Ingrediënten voor 4 – 5 personen 1 kilo wortelen 1 ui 1200 ml groente […]

  • Dit recept is voor het gemak. Voor als je een luie zondag hebt en geen zin hebt om al te lang in de keuken te staan. Het is een snelle kippensoep zonder kip maar met ei. Een erg lekkere, hartige soep. Bouillonblokjes Maar eerst even over de bouillonblokjes. Ik koop altijd mijn bouillonblokjes bij de EkoPlaza. Gewoon die van het huismerk. Hier zit  weinig troep in. Ik heb samen met mijn moeder wel eens de ingrediënten van een ander bouillonblokje […]

  • Courgettesoep

    Het recept van deze courgettesoep heb ik gekregen van mijn lieve lezeres Jantien. Ik ben de soep gaan maken. Dat was nog wel even zoeken wat de courgette ziet er hier namelijk lichter uit dan in Nederland. Ik keek er gewoon overheen in de supermarkt. Uiteindelijk gevonden en gemaakt. Ik heb de soep wel iets aangepast omdat ik natuurlijk niet tegen melkproducten kan. De soep was erg lekker. Ook Koen en Jayson hebben ervan gesmuld. Ingrediënten 3 courgettes 1 ui […]

  • Indonesische kippensoep

    Ik was dit recept bijna vergeten totdat iemand erom vroeg en toen dacht ik oh ja! Ik speel wel vals 😉 Voor dit recept gebruik ik namelijk een zakje. Daarom was ik het denk vergeten omdat ik niet meer met pakjes en zakjes kook. Nu is het recept in ieder geval gered en vastgelegd op het internet 😉 Nu denk jij misschien, een Indonesische kippensoep….. Ik weet niet of dat wel wat is?! Dan vertel ik je meteen ook maar […]

  • Champignonsoep

    Vandaag geef ik je een recept voor zelfgemaakte champignonsoep. Ik vind het altijd zo zonde als mensen een champignonsoep uit een pakje of blik eten. Een vers gemaakte champignonsoep is zo snel en makkelijk gemaakt en nog lekker ook. Ingrediënten 500 gram champignons 1 ui olijfolie 1 liter groentebouillon (2 blokjes) klein teentje knoflook (optioneel) Recept champignonsoep 3-4 personen Je snijd de champignons. Je fruit de ui in de soeppan totdat deze glazig is. Voeg nu de olie en de […]

  • Spinazie - doperwtensoep

    Deze spinazie – doperwten soep is een echte vitamine bom! Is je weerstand aan de lage kant? Ben je verkouden? Of kan je gewoon wel wat vitamientjes gebruiken? Deze soep zit vol met vitamines en is nog lekker ook. Ik maak deze soep altijd als ik het idee heb dat mijn lijf wel weer wat groene groentes kan gebruiken. Ingrediënten voor 3-4 personen: 1 zak van 400 gram verse spinazie 225 gram diepvries doperwten (de helft van 1 diepvries pak) […]

  • Recept voor Thaise pompoensoep

    Dit is lange tijd Koen zijn favoriete soep geweest en ondertussen lust Jayson deze soep ook erg graag. Het is eigenlijk een soep voor in de herfst maar ik wil hem jullie niet onthouden. Als ik deze soep namelijk maak voor gasten dan krijg ik altijd de vraag wat het recept is. Daarom voor jullie een recept voor een overheerlijke pompoensoep. Er is vast nog wel ergens een verdwaalde pompoen te vinden 😉 Ik neem voor deze pompoensoep altijd de […]

  • Recept voor verse groentesoep

    Voordat ik naar China verhuisde hoefde je me echt niet te vertellen dat ik de groente voor mijn groentesoep beter zelf kan snijden. Dat heb ik nog nooit gedaan en ik ben het ook niet van plan…. Doe mij maar gewoon zo’n zakje voorgesneden groente 🙂 Tot ik hier in Baoding belande. Hier vind je gewoon geen voorgesneden groente. Voorgesneden groenten zijn hier namelijk een belediging voor de kok. Iedere kok snijd de groente in kleine hapbare stukjes die je […]

  • Recept voor maissoep

    De allereerste keer dat ik maissoep kreeg dacht ik: ‘ehm ik weet niet of ik dat wel lekker ga vinden…’ maar wat is deze soep lekker! Een vriendinnetje van mij bedacht er nog gamba’s bij. Dat maakt het helemaal af :-)! Hierbij dan ook een heerlijk recept voor maissoep. Ingrediënten: 2 grote blikken mais 1 zoete aardappel 1 rode paprika 1/2 rode peper (een hele peper vind ik lekkerder alleen ik hou rekening met Jayson) 1 teen knoflook 1 blik kokosmelk […]

  • Recept voor paprikasoep

      Voor vandaag heb ik een recept voor paprikasoep op het menu staan. Een gezonde soep zonder zakjes en pakjes en nog lekker ook! Gemaakt van echte paprika’s 😉 Ingrediënten voor de paprikasoep: 5 rode paprika’s 1 groot blik tomatenpuree 1 liter groente bouillon olijfolie of kokosolie 1 eetlepel paprikapeder 1 ui olijfolie Recept paprikasoep 3-4 personen Je snijd de paprika en de ui klein. Je bakt de ui in een paar minuten glazig en voegt dan de olijfolie toe. […]

  • Gezond eten

    Ik ben geen heilige en ook niet de paus maar als er 1 ding is wat ik erg belangrijk vind in mijn leven dan is het wel gezond eten. Gewoon omdat je 1 lijf hebt en daar moet je goed voor zorgen. Nu is het helemaal niet mijn bedoeling om jou ervan te overtuigen ook zo te gaan eten. Daarvoor schrijf ik dit blog niet. Ik wil ook helemaal geen discussie opstarten over wat je wel of niet moet eten. […]

  • Bietensoep

    Ik vind koken altijd erg leuk om te doen. Lekkere dingen maken en nieuwe recepten uitproberen, jammie jammie! Daarom ga ik de komende 10 weken iedere woensdag een lekker soeprecept plaatsen. Jij hebt een lekker recept en ik heb het mijne opgeslagen in mijn archief (bietjes kun je hier moeilijk krijgen). Voor nu dus een lekker gezond bietensoep recept! Ingrediënten voor 6 personen: 1 kilo bietjes (of 2 pakes biologische bietjes á 500 gram) 2 tabletten kippenbouillon (ik koop mijn […]