Boodschappen en koken in China

Boodschappen en koken in China

Jeetje wat is de supermarkt groot! En wat is dat? Ik ken die groente helemaal niet! En die daarnaast ken ik ook niet! Wat gaan we nu eten? Oh gelukkig er ligt ook een bloemkool! Oh en kijk, aardappelen en broccoli zijn er ook gewoon. Nu nog een karbonaadje en een gehaktbal. Ah nee een varkenspoot. Dat wil ik helemaal niet zien :-|! Maar waar vind ik nu die karbonade….? Is er hier trouwens helemaal geen voorverpakt vlees? Hoe weet ik nu wat het is?

Laat ik het eens even vragen, er zijn hier zoveel medewerkers. U spreekt geen engels. Ah even mijn Engelstalige-Chinese vertaal app erbij pakken, geen probleem!. Ah u heeft het niet. Oké geen probleem dan kijken we nog even verder. Weet u misschien wel waar de sojasaus staat? Oh dat heeft u ook niet! Ehm geen sojasaus in China…..Dat is wel erg vreemd. Laat ik het aan iemand anders vragen! U heeft het ook niet! Wat is dit toch allemaal voor een gekkigheid. Ik snap er helemaal niets meer van…..

Verdwaasd kijk ik om me heen. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen! Het is hier zo groot en mijn vertaal app werkt volgens mij ook niet goed! Geen sojasaus in China, dat kan toch niet!

De supermarkt in China

Koken in China

Ik vind het moeilijk om hier te koken. Het is een gevecht in mezelf. Ik wik namelijk gezond en lekker eten en dat lukt niet. In de supermarkt kan ik de ingrediënten niet goed vinden. Een blikje kokosmelk of sojasuas vinden is een hele onderneming. Daarbij zijn hier ook niet alle ingrediënten te verkrijgen die we in Nederland wel hebben. Dat bij elkaar maakt het lastig voor mij om te koken. Genoeg recepten te bedenken alleen bij de uitwerking mis ik dan vaak wel 1 cruciaal ingrediënt.

Ingrediënten in de supermarkt

Kookboek

Daarom heb ik een kookboek gekocht van Fuchsia Dunlop: De echte Chinese keuken thuis. In mijn boek staan veel verschillende soorten groente beschreven. Wat het is en wat je er mee kan doen. Want tsja, ik zie wel van alles liggen maar wat kan ik ermee? Moet ik het koken, roerbakken, rauw eten als sla…zeg het maar! Het kookboek helpt heel veel. Wat een verademing als ik er doorheen lees.

Daarbij heb ik nu ook 1 Chinese kookles gehad. Dat was erg leuk en lekker! Volgende week hoop ik weer kookles te kunnen krijgen. Want hoe goedkoop het eten hier op straat ook is. Lekker thuis iets maken en opeten, is gewoon erg fijn!

Liefs Jenny

P.s. een paar dagen later heb ik het recept nog een keer proberen te maken maar dat mislukte hopeloos. Van de week nog maar een nieuwe poging wagen!

P.s. wist je dat een hoop mensen hier in China het Mandarijn niet kunnen lezen? Daarom konden de medewerkers in de supermarkt me waarschijnlijk niet helpen.

P.s enne geniet van je gehaktbal 😉

Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Scandinavisch interieur, Scandinavische kinderkamer, Scandinavisch wonen, inrichting Scandinavisch

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Muursticker vliegtuig, muurstickers, kinderkamer vliegtuig, vliegtuig kinderkamer

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Muursticker unicorn, muurstickers, kinderkamer unicorn, muursticker kinderkamer unicorn

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Inschrijven blog

 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

Gratis printable

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blog en ontvang een gratis printable 💙

Leuk voor later kaarten

Informatie

 • 💙 Brievenbus NL € 1.75
 • 💙 Pakket NL € 3.95
 • 💙 Pakket België € 6.95
 • 💙 Levertijd 4 tot 5 dagen
 • 💙 Geboortesticker in 24 uur verzonden
 • 💙 Niet goed, geld terug
 • 💙 Vrolijk ingepakt
 • 💙 Alles wordt verstuurd vanuit NL

Veilig verzenden & betalen

Wij werken samen met Thuis Ontwerp.

Nieuwsbrief

Leuk voor later kaarten
 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

2018 © Jenny’s Ambachtswinkel

Sluit Menu
×
×

Winkelmand