Borstvoeding in Spanje, wat een verademing

Zoals jullie weten zijn Koen en ik aan het eind van de zomer 12 dagen naar Menorca geweest. En er is een puntje van de vakantie wat ik graag met jullie wil delen. Het viel mij op hoeveel makkelijker het in Spanje is om publiekelijk borstvoeding te geven. In restaurants, op het terras. We zagen zelfs een vrouw die al wandelend haar peuter borstvoeding gaf midden in een winkelstraat. Koen en ik waren helemaal verbaasd! Zelf voel ik me wel eens bezwaard hier in NL. In het straatbeeld zie je weinig voedende vrouwen.  Je ziet en voelt mensen kijken als je borstvoeding geeft en dat maakt het er niet relaxter op. Ik vond het daarom zo fijn om lekker in Spanje op vakantie te zijn. Zo relaxt om niet bekeken te worden en gewoon Jayson te kunnen voeden als dat nodig is. Geen huilend kind, geen starende mensen en vooral geen stress!

Aan het begin van de vakantie probeerde ik aan een ober die niet zo goed engels sprak uit te leggen of ik even ergens rustig kan gaan zitten om mijn baby te voeden. Hij maakt een wijds gebaar met zijn arm en ik kijk hem niet begrijpend aan. Later in de vakantie viel het kwartje dat ik wat hem betreft overal kon gaan zitten. Een andere dag zit ik in een restaurant vlakbij de bar te voeden en ondertussen houdt de barman een gezellig kletspraatje met me. En zo val ik eigenlijk iedere keer weer van de ene verbaasde situatie in de andere. Als we op de eerste rij van een terras zitten, gaat er naast mij een vrouw haar 4 maanden oude baby voeden! Kan jij je dat voorstellen? Dat je daar zit, met allemaal voorbij gaande mensen, en dat je gewoon aan het voeden bent! Ik merk gedurende de vakantie dat ik er ook meer en meer relaxter van wordt.

Maar dan weer terug naar huis. Het grootste gedeelte van de terugvlucht heeft Jayson liggen slapen. Als we het vliegtuig uit gaan wordt hij wakker en tegen de tijd dat we bij de bagageband zijn heeft hij honger. Hij brult! En ik denk jammer dan, je gaat gewoon aan de borst. Ik voel meteen weer ogen prikken. Ik kijk op en er kijkt iemand snel weg. Ik zucht en ik denk: waarom kan het hier in Nederland nou niet zo zijn als in Spanje? Doordat ik overal borstvoeding kon geven konden we gaan en staan waar we wilden en dat maakte het voor mij als mama dat ik een echt vakantiegevoel had!

Tot schrijfs,


Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Scandinavisch interieur, Scandinavische kinderkamer, Scandinavisch wonen, inrichting Scandinavisch

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Muursticker vliegtuig, muurstickers, kinderkamer vliegtuig, vliegtuig kinderkamer

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Muursticker unicorn, muurstickers, kinderkamer unicorn, muursticker kinderkamer unicorn

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Inschrijven blog

 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

Gratis printable

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blog en ontvang een gratis printable 💙

Leuk voor later kaarten

Informatie

 • 💙 Brievenbus NL € 1.75
 • 💙 Pakket NL € 3.95
 • 💙 Pakket België € 6.95
 • 💙 Levertijd 4 tot 5 dagen
 • 💙 Geboortesticker in 24 uur verzonden
 • 💙 Niet goed, geld terug
 • 💙 Vrolijk ingepakt
 • 💙 Alles wordt verstuurd vanuit NL

Veilig verzenden & betalen

Wij werken samen met Thuis Ontwerp.

Nieuwsbrief

Leuk voor later kaarten
 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

2018 © Jenny’s Ambachtswinkel

Sluit Menu
×
×

Winkelmand