Champignonsoep

Vandaag geef ik je een recept voor zelfgemaakte champignonsoep. Ik vind het altijd zo zonde als mensen een champignonsoep uit een pakje of blik eten. Een vers gemaakte champignonsoep is zo snel en makkelijk gemaakt en nog lekker ook.

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
  • klein teentje knoflook (optioneel)

Recept champignonsoep 3-4 personen

Je snijd de champignons. Je fruit de ui in de soeppan totdat deze glazig is. Voeg nu de olie en de knoflook toe. Je bakt de ui en de knoflook nog een minuutje samen. Voeg nu 300 gram champignons toe. Bak de champignons gaar en voeg 1 liter groentebouillon toe. Je pureert de soep. Je voegt nu de overige champignons toe aan de soep en laat deze nog heel even meekoken. Als de champignons gaar zijn dan kun je de soep serveren.

Variatietip

  • Garneren met peterselie
  • Garneren met prei
  • Lekker met een zelf gemaakte knoflook bruschetta

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

2 gedachten over “Champignonsoep

Geef een reactie