De eerste week in China
De eerste week met foto's

De eerste week in China

Daar zijn dan eindelijk de eerste foto’s 🙂

Als we aankomen in Bejing is er een strak blauwe lucht.


Onderop zie je de Great Wall Home Community.

De speeltuin?

Terwijl Koen aan het werk is gaan Jayson en ik op onderzoek uit. We beginnen klein en nemen eerst eens een kijkje in de speeltuin voor ons appartement. Ik vind het wel een beetje een rare speeltuin en besef me in eens dat het helemaal geen speeltuin is maar een buitengym… Anyway, Jayson heeft er even lekker gespeeld!

De volgende dag lopen we een rondje over de GW community. Ik zie de internationale school en ik schrik er een beetje van. In mijn hoofd was het een internationaal schooltje met misschien 2 leraren maar nee dit is een schooool! Al zet je de Windhoek en de Zonnehoek bij elkaar…..;-) Jayson gaat naar een echte school: De Internationale kindergarten van GW (zie de onderste foto)

Intergreren doe je ehe zo dus…..met mondkapje 😉


We verlaten ondertussen het terrein en lopen langs allemaal kleine winkeltjes. Omdat het weer vandaag warmer is komen de straat verkopers ook weer tevoorschijn. Zoals je overal in Azië ziet, staan ook hier overal rijdende etenskraampjes. Ik durf alleen nog niks te kopen. Ik ben veel te bang dat we straks hond of kat op ons boord hebben liggen. Of ezel, dat is namelijk het lokale streekgerecht hier in Baoding.

Kerst in China

Van de kerst krijgen we weinig mee, een echt kerstgevoel hebben we dan ook niet. Er staat hier in het winkelcentrum een verdwaalde kerstboom en in de winkels wordt kerstmuziek gedraaid maar verder is er geen versiering in de straten of de huizen. Wel is bij Koen op het werk iedereen vrij op zaterdag (de dag van kerstavond). De Chinezen werken normaal namelijk ook op zaterdag. Op eerste kerstdag gaan we samen met collega’s van Koen skiën. Er zit een skigebied op 1 uur rijden van ons huis vandaan. S’avonds en 1ste kerstdag gaan we uiteten in de community. Hier is het wel echt kerst, het restaurant is versierd en als dessert hebben ze allemaal verschillende soorten cakejes en fruit die gratis zijn. Erg leuk gedaan en zo krijgen we toch nog een beetje een kerstgevoel.


Op 2de kerstdag als Koen weer aan het werk is, sneeuwt het. Toch nog een witte kerst ;-). Als Koen s’avonds thuis is realiseren we ons dat we door de verhuizing naar China helemaal geen kerstcadeaus voor elkaar hebben gekocht. Dat is toch ook wat! Dat gaan we met Chinees nieuw jaar maar eens anders over doen!

Liefs van ons

Deze post heeft 14 reacties

 1. Wha ha ha, kwam het grapje van de mondkapjes toch nog uit!!! ?

 2. Wat een ontzettend leuke foto’s!
  Heel erg leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden over wat jullie meemaken. Enne de witte kerst hebben wij wéér niet gehad ?

  1. Ja leuk he dat het zo makkelijk gaat tegenwoordig. Ik vind het ook erg fijn om zo in contact met NL te zijn!

 3. Klinkt goed meisje! Jullie zien er gelukkig uit ?

 4. Jenny, super leuk om zo te volgen. Wat een avontuur zeg. Groetjes.

 5. ziet er tof uit allemaal, en een witte kerst, straks chinees nieuwjaar wat wil je nog meer.
  andere mensen dromen hier alleen maar van.
  groetjes je Pa – Schoonvader en Opa.

  1. Dankjewel pap, we genieten er in ieder geval volop van ?

 6. Fijne jaarwisseling voor jullie daar in Verweggistan!

 7. Leuke foto’s Jen! Grappig hoor die ontdekkingsfase, de speeltuin voor Jayson hahaha. Maar laat die eettentjes op straat nog maar even zitten inderdaad ?

  1. Thx Jen, haha ja nu nog een echte speeltuin zien te vinden ??!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand