De eerste week met foto's

De eerste week in China

Daar zijn dan eindelijk de eerste foto’s 🙂

Als we aankomen in Bejing is er een strak blauwe lucht.


Onderop zie je de Great Wall Home Community.

De speeltuin?

Terwijl Koen aan het werk is gaan Jayson en ik op onderzoek uit. We beginnen klein en nemen eerst eens een kijkje in de speeltuin voor ons appartement. Ik vind het wel een beetje een rare speeltuin en besef me in eens dat het helemaal geen speeltuin is maar een buitengym… Anyway, Jayson heeft er even lekker gespeeld!

De volgende dag lopen we een rondje over de GW community. Ik zie de internationale school en ik schrik er een beetje van. In mijn hoofd was het een internationaal schooltje met misschien 2 leraren maar nee dit is een schooool! Al zet je de Windhoek en de Zonnehoek bij elkaar…..;-) Jayson gaat naar een echte school: De Internationale kindergarten van GW (zie de onderste foto)

Intergreren doe je ehe zo dus…..met mondkapje 😉


We verlaten ondertussen het terrein en lopen langs allemaal kleine winkeltjes. Omdat het weer vandaag warmer is komen de straat verkopers ook weer tevoorschijn. Zoals je overal in Azië ziet, staan ook hier overal rijdende etenskraampjes. Ik durf alleen nog niks te kopen. Ik ben veel te bang dat we straks hond of kat op ons boord hebben liggen. Of ezel, dat is namelijk het lokale streekgerecht hier in Baoding.

Kerst in China

Van de kerst krijgen we weinig mee, een echt kerstgevoel hebben we dan ook niet. Er staat hier in het winkelcentrum een verdwaalde kerstboom en in de winkels wordt kerstmuziek gedraaid maar verder is er geen versiering in de straten of de huizen. Wel is bij Koen op het werk iedereen vrij op zaterdag (de dag van kerstavond). De Chinezen werken normaal namelijk ook op zaterdag. Op eerste kerstdag gaan we samen met collega’s van Koen skiën. Er zit een skigebied op 1 uur rijden van ons huis vandaan. S’avonds en 1ste kerstdag gaan we uiteten in de community. Hier is het wel echt kerst, het restaurant is versierd en als dessert hebben ze allemaal verschillende soorten cakejes en fruit die gratis zijn. Erg leuk gedaan en zo krijgen we toch nog een beetje een kerstgevoel.


Op 2de kerstdag als Koen weer aan het werk is, sneeuwt het. Toch nog een witte kerst ;-). Als Koen s’avonds thuis is realiseren we ons dat we door de verhuizing naar China helemaal geen kerstcadeaus voor elkaar hebben gekocht. Dat is toch ook wat! Dat gaan we met Chinees nieuw jaar maar eens anders over doen!

Liefs van ons

Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Scandinavisch interieur, Scandinavische kinderkamer, Scandinavisch wonen, inrichting Scandinavisch

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Muursticker vliegtuig, muurstickers, kinderkamer vliegtuig, vliegtuig kinderkamer

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Muursticker unicorn, muurstickers, kinderkamer unicorn, muursticker kinderkamer unicorn

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Inschrijven blog

 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

Gratis printable

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blog en ontvang een gratis printable 💙

Leuk voor later kaarten

Informatie

 • 💙 Brievenbus NL € 1.75
 • 💙 Pakket NL € 3.95
 • 💙 Pakket België € 6.95
 • 💙 Levertijd 4 tot 5 dagen
 • 💙 Geboortesticker in 24 uur verzonden
 • 💙 Niet goed, geld terug
 • 💙 Vrolijk ingepakt
 • 💙 Alles wordt verstuurd vanuit NL

Veilig verzenden & betalen

Wij werken samen met Thuis Ontwerp.

Nieuwsbrief

Leuk voor later kaarten
 • 💙 Ontvang 10% korting op je 1ste bestelling.
 • 💙 Gratis printable 'leuk voor later kaarten'
 • 💙 Inspirerende kinderkamer styling blogs
 • 💙 Als eerste op de hoogte van nieuwe producten

2018 © Jenny’s Ambachtswinkel

Sluit Menu
×
×

Winkelmand