Een Chinese komkommersalade

Vandaag het allereerste internationale recept, een Chinese komkommersalade. Afgelopen zaterdag was het namelijk de dag van de komkommer. Nu heeft de dag van de komkommer een hele andere betekenis. Dat gaat over komkommer nieuws. Ik geef er een andere draai aan, namelijk een Chinese komkommersalade. Veel lekkerderĀ en interessanter dan komkommer nieuws šŸ˜‰

Sichuan peper

In deze komkommersalade zit sichuan peper (zie de afbeelding hieronder). Ik denk dat dit wel het best bewaarde geheim is van de Chinese keuken. Een peper die totaal niet op onze pepers lijkt. De peper ruikt heerlijk en als je er van eet dan krijg je een soort van tinteling in je mond. Ik kan het niet goed uitleggen, er zit maar 1 manier op en dat is het zelf proberen ;-). Je kunt de peper kopen in een Aziatische supermarkt.

Sichuan peper

Benodigdheden

  • 1 komkommer
  • 1 afgestreken kleine theelepel zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1eetlepen chili olie
  • Een snufje sichuan peper

Recept

Je snijd de komkommer inĀ kleineĀ stukjes en mengt dit samen met het zout en de geperste knoflook tenen. Je maakt een dressing van de 2 verschillende soorten olijfolie en de sichuan peper.

Variatie

  • Ook lekker als je honing en een klein theelepeltje azijn toevoegt aan je dressing.

Eet smakelijk.

Liefs Jenny

Ben je benieuwd naar nog meer Internationale recepten? Schrijf je dan in op mijn blog. Volgende week komt er een recept online uit de Indiaanse keuken. Het water loopt me nu al in de mond šŸ™‚

2 gedachten over “Een Chinese komkommersalade

Geef een reactie