Hummus en Walnoot – Paprika dip

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de overheerlijke Turkse rode linzensoep van vorige week horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen. Al redt het de vriezer niet altijd vertelde ze. Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt…..

Paprikapuree

Je hebt zoete en pittige paprikapuree. De puree vind je in een Turkse supermarkt. Bij de Albert Hein heb ik er ook 1 gevonden, alleen die is niet 100% paprika en een pittige variant. Je kunt de paprikapuree ook online bestellen bij Bazaaro.

Ingrediënten Hummus

  • 225 gram kikkererwten
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water (of yoghurt)
  • 2 geperste tenen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel (of een beetje meer) komijn kruiden

Recept Hummus

Je stopt alle ingrediënten in een schaal en maakt het fijn met de staafmixer. Als de hummus niet smeuïg is kun je nog extra water of yoghurt toevoegen.

Ingrediënten Walnoot – Paprika dip

  • 70 gram bruin brood (zonder korsten)
  • Het witte gedeelte van een lente ui
  • 5 eetlepels Turkse rode paprikapuree
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 225 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepels gemalen komijn kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water

Recept Walnoot – Paprika dip

Maal de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe.

Smullen maar 🙂

Liefs Jenny

Een reactie plaatsen