Vegetarische Indiaanse pannenkoekjes

Vegetarische Indiaanse pannenkoekjes

De Internationale kookgroep is begonnen en na mijn eigen kookles ging Shital aan de slag. Shital heeft ons geleerd hoe we Indiaanse pannenkoekjes maken. De pannenkoekjes bestaan uit mungbonen en kruiden en ze zijn toch lekker. In India eet je deze pannenkoeken iedere dag als je zwanger bent. Dus voor de zwangere dames, doe er je voordeel mee 😉 Let op, het recept vraagt wel enige voorbereiding omdat de mungbonen en de tamarinde geweekt moeten worden.

Mungbonen

Ik had nog nooit van de mungbonen gehoord voordat ik hier in China was. Mungbonen zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het is daarom ook een prima vleesvervanger. In Nederland gebruiken we de kiem van de mungboon, ook wel bekend als taugé. Mocht je meer informatie willen over de voedingswaarde en de achtergrond van de bonen, klik dan hier.

Indiaanse pannenkoekjes

Ingrediënten Indiaanse pannenkoekjes

  • 1 kom mungbonen (+/- 200 gram), je weekt de mungbonen 6 uur van te voren.
  • 1/2 groene peper (of meer als je van pittig eten houdt)
  • 2 tenen knoflook
  • +/- 1-2 cm gember (inclusief schil)
  • 2 eetlepels water
  • 2 handen verse koriander blaadjes
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels olijfolie

Recept pannenkoekjes

Na het weken van de mungbonen, pureer je de bonen samen met 2 eetlepels water, olijfolie, knoflook en de gember tot een net niet gladde massa. De gember hoef je niet te schillen. Shital leerde me, dat je de huid van de gember ook gewoon kunt eten. De huid van de gember is gezond.

Na het pureren voeg je het zout, de koriander en de komijn kruiden toe. Voeg 100 ml water toe en meng alles door elkaar met een lepel.  Je beslag voor de pannenkoekjes is  klaar. Je kunt nu pannenkoeken bakken. Schrik niet van de eerste, de eerste pannenkoek mislukt altijd 😉

Dadel dip

  • 7 tot 8 dadels
  • 1-2 tamarinde (week je een nacht lang) of je koopt tamarinde pasta
  • 2-3 theelepels (jaggery) suiker (gewone suiker kan ook)
  • snufje zout
  • snufje rode peper kruiden

Recept dadel dip

De dadels week je een kwartier in warm water. Daarna verwijder je de pit en de huid. Van de suiker maak je suikerwater met 2 tot 3 eetlepels water. Bij de tamarinde verwijder je ook de huid. Je voegt alle ingrediënten samen en mixt deze met een staafmixer.

Indiaanse pannenkoekjes

Vulling Indiaanse pannenkoekjes

  • Een ui
  • 1 wortel
  • Een tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 zoete aardappel

De groente voor de vulling van je pannenkoekjes snijdt je fijn. Wel eens rauwe zoete aardappel gegeten? Kan prima in deze pannenkoeken. Na het bakken smeer je de dadel dip op de pannenkoek. Je kiest een aantal rauwe groente en je rolt de pannenkoek op, smullen maar 🙂

Eet smakelijk,

Liefs Jenny

2 gedachten over “Vegetarische Indiaanse pannenkoekjes

Een reactie plaatsen