Indonesische kippensoep

Indonesische kippensoep

Ik was dit recept bijna vergeten totdat iemand erom vroeg en toen dacht ik oh ja! Ik speel wel vals 😉 Voor dit recept gebruik ik namelijk een zakje. Daarom was ik het denk vergeten omdat ik niet meer met pakjes en zakjes kook. Nu is het recept in ieder geval gered en vastgelegd op het internet 😉

Nu denk jij misschien, een Indonesische kippensoep….. Ik weet niet of dat wel wat is?! Dan vertel ik je meteen ook maar dat er een ei in je soep gaat. Gewoon een hard gekookt eitje. Als ik dit aan mijn gasten vertel dan kijken ze me altijd even raar aan. Ik kan je vertellen dat het heerlijk smaakt en dat iedereen daarna altijd zegt dat een ei in de soep er gewoon bij hoort.

Dit recept is een maaltijdsoep. Het recept is voor 6 personen. De 2 stengels citroengras en de kruidenmix zakjes van het merk Indonesia haal je bij de Aziatische toko. Ik weet dat de Oriental op de Beverwijkse bazaar beide producten verkoopt maar andere toko’s zullen ze ook verkopen of anders wel online.

Ingrediënten voor de bouillon

  • 1 prei
  • olijfolie of kokosolie
  • 1 ui
  • 4 kippenbouten
  • 2 laulierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 Wortel
  • 2 stengels citroengras (lemon grass)
  • 2 liter water

Ingrediënten voor de Indonesische kippensoep, 4 personen

  • 1 zak soepgroenten van 400 gram
  • 2 kruidenmix zakjes van het merk Indonesia en dan nummer 13 de  Boemboe Soto (zie link)
  • Half theelepeltje sambal (optioneel)

Ingrediënten voor op tafel

  • Rijst
  • 1 Prei
  • Gedroogde uitjes
  • Tauge
  • Gekookte eieren (voor ieder 1)

Recept Indonesische kippensoep

Eerst maak je een bouillon van de kippenbouten. Neemt twee liter water en voeg de kippenbouten toe. Wacht tot de soep kookt en schep het schuim van de soep. Je kneust/knikt de 2 stengels citroengras en voegt deze samen met alle andere groente toe. Laat de soep nu 1,5 uur koken.

Na een uur kook je de rijst en de eieren. Je snijd de prei en wast de taugé. Je pelt de eieren en zet alle ingrediënten in schaaltjes op tafel.

Na 1,5 uur zeef je de soep. Alleen de bouillon laat je in de pan zitten. De kip leg je op snijplank. Je snijd de kip wat open en laat deze afkoelen. Voegt nu de soepgroente en de zakjes kruidenmix toe. Pluk de kip van het bot en voegt de kip weer toe aan de soep. Eventueel voeg je nu nog wat sambal toe. Je serveert de soep in grote kommen. Op tafel kun je nu het ei en de overige ingrediënten toevoegen.

Variatietip

  • Aardappelen ipv rijst
  • Bosuitje ipv prei

Enne niet al te vaak maken he 😉

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

6 gedachten over “Indonesische kippensoep

Een reactie plaatsen