Kip kerrie salade met pistachenootjes (voor 2 personen)

Kip kerrie salade met pistachenootjes (voor 2 personen)

De temperaturen in Nederland en China zijn opgelopen en als de zon tevoorschijn komt dan is het tijd voor een salade.

Heb jij wel eens pistachenootjes aan een salade toegevoegd? Sinds ik deze salade een keer heb gegeten wil ik niet meer anders. Er horen altijd pistachenootjes in een kip kerrie salade.

Mayonaise

Nog even een stukje geschiedenis over de mayonaise ;-). Haha nee hoor, ik wil je alleen vertellen dat ik altijd Toni’s mayonaise koop bij de Ekoplaza. In deze fris zure mayonaise zit namelijk geen suiker. De mayonaise is dan ook niet zoet maar fris zuur. Zeker in een salade proef je dit verschil niet. Mag ik je uitdagen?

Ingrediënten:

  • 1/2 krop sla (of een zak)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 appel
  • zout en peper
  • 2 bosuitje
  • 2 eetlepel mayonaise
  • kerrie kruiden
  • 1 hand pistachenoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij

Recept

Was en snij alle groenten en de appel. Meng dit in een grote kom.

Snij de kipfilet in kleine stukjes, marineer de kipfilet met kerrie kruiden. Bak de kip aan in een koekenpan.

Voor de dressing:

Meng de mayonaise, 2 eetlepels olijfolie, de kerrie kruiden en wat peper en zout samen in een kommetje. Proef even voor de smaak. Giet de dressing over de salade.

Eet smakelijk.

Liefs Jenny

2 gedachten over “Kip kerrie salade met pistachenootjes (voor 2 personen)

Geef een reactie