Noedelsoep (Lagman beef)
Noedelsoep (lagman beef)

Noedelsoep (Lagman beef)

Uzbek beef, ook wel Lagman beef genoemd. Het is een noedelsoep met heel veel groente. Dilya heeft het voor me geschreven. Dilya komt uit Uzbekistan en heeft dit recept weer geleerd van haar moeder. Hoe bijzonder is het, dat ik dit recept dan weer kan delen met jullie?

Met dit recept kan je heerlijk variëren. Hou je niet van koolraap maar wel van champignons? Dan vervang je die groente toch, dat kan makkelijk. Je bent ongeveer 1 uur bezig met dit recept en het is voor 4 tot 5 personen.

Noedelsoep (Lagman beef)

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 3/4 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 2 wortels
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1/4 koolraap of 1/4 grote witte radijs
  • 1 rode, groene of gele paprika
  • 1 aubergine
  • Een blikje tomaten puree
  • 1 tomaat
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 1theelepel paprika poeder
  • Snufje zout (naar smaak)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel peper
  • 1/2 theelepel rode peper kruiden (optioneel)
  • 2 anijssterren
  • 250 tot 500 ml water
  • 500 ml bouillon
  • 500 gram (verse) noedels
  • Koriander of peterselie voor de garnering

Recept noedelsoep

Je snijdt alle groente fijn. De wortels, paprika, aubergine, bleekselderij, koolraap of witte radijs en de groene peper voeg je allemaal samen in 1 kom. De tomaat, de ui, de knoflook en de aardappels houd je apart. Het vlees snijd je fijn in hele kleine stukjes, dobbelsteen formaat.

Als eerste fruit je de ui in een soeppan, na 4 minuten voeg je de olijfolie toe. Je bakt de uien nog even langer en voegt dan het vlees toe. Na 5 minuten voeg je de kom met fijn gesneden groente toe en de tomatenpuree. Je bakt dit samen voor 5 minuten en voegt dan de bouillon en het water toe. Vanaf nu moet de noedelsoep 40 minuten koken.

20 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de aardappel in stukjes toe. Het is nu ook een mooi moment om alvast het water voor je noedels op te zetten. 3 minuten voor het einde voeg je de tomaten en de fijn geperste knoflook toe. Je noedels zijn nu ook klaar.

De noedelsoep garneer je met peterselie of koriander.

Noedelsoep (Lagman beef)

Eet smakelijk.

Liefs Jenny

Deze post heeft 2 reacties

  1. De noedelsoep smaakt echt heerlijk

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand