Ons visum (deel 2)
Ons visum deel 2

Ons visum (deel 2)

Vandaag is een spannende dag. We gaan naar het visumbureau om ons visum te regelen. We worden s’morgens om 9:00 uur opgehaald met de auto. Met zijn drieën stappen we in. We hebben een volle auto. Er is iemand mee van personeelszaken, een vertaler en dan is er ook nog de chauffeur. Blijkbaar hebben we haast want de auto rijd snel door de stad heen.

Het visumbureau

Aangekomen bij het visumbureau worden er eerst foto’s van ons gemaakt. Daarna door naar het volgende bureau. Er zitten 2 dames achter het bureau. Ieder met 1 streep in rang op hun uniform. Ze gaan druk aan de slag met de visums. Er word nog een keer een foto genomen van Koen en ook Jayson mag niet ontbreken. Er worden nog meer papieren ingevuld en daar zijn dan de visums. Koen en Jayson mogen allebei een jaar blijven in China. Ondertussen ontstaat er een discussie. Als Chinese een gesprek voeren kijken ze altijd een beetje serieus. Soms komt het zelfs wat nors over. Zo ook deze keer. De 2 dames en de man van personeelszaken zijn druk in gesprek. Ondertussen komt er een man met 2 strepen op zijn uniform deelnemen aan het gesprek. Nog meer discussie. Een 4de persoon met 2 strepen komt er bij. Ik blijf lachend toekijken.

Koen en ik kijken de vertaler aan en die roept alleen maar wacht, wacht! Nog meer discussie. Ik denk voor een moment: dit word niks! Dan is in ene het gesprek afgelopen. De 2 mannen met 2 strepen vertrekken. De vertaler begint het gesprek met de volgende zin: er is niks tussen jullie. Jullie zijn niet getrouwd en er bevind zich tussen jullie geen enkele relatie. Daar denk ik toch anders over maar dat terzijde ;-). Oh oke en nu? Jayson is jullie kind en als mama heb ik het recht om Jayson op te zoeken een jaar lang! Pff gelukkig maar. Ik was al bang dat ik mijn kind moest achter laten 😉

Whoop whoop, ons visum

Het was echt even spannend. Zeker als je een gesprek niet begrijpt maar alleen gezichtsuitdrukkingen en intonaties hoort.
Ik ben wel verbaasd. De verwachting was echt dat ik aan het eind van deze maand het land moest verlaten en opnieuw een visum moest aanvragen. Ik heb nog nooit meegemaakt in een land dat je een visum kunt verlengen van 60 dagen naar een jaar maar gelukkig mag ik blijven!

Liefs Jenny

Deze post heeft 15 reacties

 1. Gelukkig dat dat weer geregeld is!

 2. Wat fijn!

  Ben blij voor jullie ?

  1. Haha er is 1 bepaald persoon nog steeds niet op zijn knieën geweest ?

 3. wij zijn blij voor jullie kan maar geregeld zijn. groetjes

 4. hoi hoi weer een heel verhaal leuk om te lezen maar nog leuker dat je jayson niet achter hoefde te laten groetjes van ons

  1. Haha nou dat zou wat zijn geweest ?! Groetjes terug.

 5. Geeft nu wel een beetje rust. Ik had het van je moeder gehoord dat het gelukt was met het visum.

 6. OK wat een bijzonder gedoe. Gelukkig nu min of meer afgehandeld. Ben je al begonnen met je Chinese verhalenbundel? 🙂 Geweldige verhalen.

  Neem er maar een bakkie soep op van me.
  Recept courgettesoep voor ongeveer 2 personen:
  -3 courgette
  -1 ui
  -1eetl olijfolie
  -ongeveer 500 ml kippenbouillion
  -2 eetl groene pesto
  -200 ml volle melk
  Fruit de courgette in de olijfolie lichtbruin, voeg de bouillion toe, zachtjes gaarkoken, pureren, voeg melk toe, breng op smaak met peper, zout. Extra uitgebakken spekje of eventueel wat garnalen.

  1. Haha nee ik ben nog niet begonnen. Eerst nog maar meer verhalen schrijven.
   Klinkt goed je soep, ik ga hem van de week maken ?!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand