Onze Ayi in China

Afgelopen donderdag is onze ayi begonnen. De WAT? Haha ja inderdaad! Een ayi is iemand die oppast, mee helpt in het huishouden, kookt, de boodschappen doet en meer van dat soort dingen. Omdat we de opa’s en oma’s missen hebben we dus een ayi in dienst genomen. Klinkt wel erg luxe he! Dat is het ook hoor. Terwijl ik dit schrijf voel ik me er ook wel een beetje opgelaten onder. Het klinkt allemaal zo duur en luxe! Ik voel me dan ook ontzettend verwend met onze ayi. We hebben ook nog het geluk dat ze redelijk engels spreekt.

Wang Si, zo heet onze oppas, komt 4 dagen in de week. De eerste dagen was het wel even wennen. Toch vreemd iemand in je huis. Ik heb dan ook iedere keer de behoefte om op te staan en alles zelf te doen. Dat is een dubbel gevoel. De gastvrouw in mij komt naar boven. Ik merk ook dat ik het lastig vind om bepaalde zaken uit handen te geven. Jayson bijvoorbeeld maar ook de was en het schoonmaken.

Boodschappen

Met boodschappen doen is het een verademing. Wang Si helpt me met vertalen. Op de vleesafdeling kan ik eindelijk duidelijk maken wat ik wil en ook bepaalde kruiden die ik nodig heb voor mijn Chinese recepten kan ik nu vinden, whoop whoop!

Ik heb een bureau gekocht en ik heb nu mijn eigen werkkamer thuis. Dat geeft meer rust. Voor Jayson ben ik uit het zicht en ik word niet meer afgeleid door alle geluiden om me heen. Hopelijk blijft dit ook werken op lange termijn. Ik vind het erg fijn om zo dichtbij te zijn. Om 12 uur ga ik dan ook gezellig lunchen met Jayson en Wang Si. Koen is ook al een keertje thuis komen lunchen, lekker gezellig zo :-)!

Terwijl ik dit aan het schrijven ben is Wang Si aan het buitenspelen met Jayson. Ik krijg leuke foto’s en filmpjes binnen op mijn telefoon. Jayson heeft het naar zijn zin met Wang Si en ik… Ik kijk met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Liefs Jenny

Deze post heeft 10 reacties

 1. klinkt allemaal heel leuk, als dit zo door gaat word het leven ook aangenamer, en minder stres vol. veel plezier alle 4. groetjes uit Limmen je Pa – Schoonvader en Opa. (gr aan Wang Si)

  1. Dat zeker pap, erg relaxt ook dat ze thuis hier is en Jayson niet de deur uit hoeft.

 2. Klinkt eigenlijk best relaxed! Jij hebt toch ook gewoon tijd nodig om te kunnen werken? Of je nou thuis werkt of op kantoor, iémand moet op de kinderen passen! Ik zou er lekker van genieten!! Kan ze ook koken? Misschien kan je leuke receptjes van haar leren!! Xx Nora

  1. Ja dat is ook zo! Ik moet ook gewoon werken. Ja ze kookt ook, erg lekker ook. Ik sta af en toe al in de keuken te spieken. Soms komt een andere vriendin ook langs en dan staan we met zijn drieën in de keuken recepten uit te wissel.

 3. hoi hoi geweldig zo je het ook beschrijft en lekker dat jullie het naar je zin hebt groetjes uit limmen

  1. Dankuwel tante Lida ?, groetjes terug van ons alle 3

 4. wel gezellig zo, geniet er lekker van, fijn om te lezen dat het zo goed gaat

  1. Dankjewel mam, doen we ?! Als je hier bent kunt je haar ontmoeten.

 5. Wat goed dat je een fijne hulp gevonden heb. Die je helpt je weg te vinden in China. Kijk uit naar je volgde verhaal hoe het met jullie samen verder gaat.
  Liefs van de Limmerweg
  Groetjes aan jullie allemaal
  Elly

 6. Decadent hoor 🙂 en fijn dat jullie steeds meer een “leven” opbouwen daar in het verre China. Weer leuk om te lezen

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand