Oranjesoep

Oranjesoep

Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van onze Koning. Voor vandaag heb ik een oranjesoep op het menu staan. Het is een Indianse wortelsoep in een Chinees kommetje ;-), erg lekker. Ik heb de soep gemaakt zonder de kurkuma omdat ik deze niet kon vinden hier in China. Zonder de kurkuma smaakt de soep ook erg lekker. Al ben ik wel erg benieuwd naar de variant met.

Ingrediënten voor 4 – 5 personen

  • 1 kilo wortelen
  • 1 ui
  • 1200 ml groente bouillon
  • 1 sinaasappel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote theelepel komijn
  • 1 grote theelepel kaneel
  • 1/2 verse rode peper
  • 2 – 3 cm verse gember
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel)

Recept voor Indiaanse wortelsoep

Je snijd alle groenten klein. Fruit de ui en voeg de olie toe als de ui glazig wordt. Voeg nu ook de knoflook, de gember, de 1/2 peper en de kruiden toe. Je bakt alles 1 minuut samen. Voeg de wortelen en de sinaasappel toe en bak alles weer 1 minuut. Voeg nu de bouillon toe. Je kookt de wortelen maximaal 10 minuten. De wortelen hoeven niet helemaal zacht te worden. Als ze maar zacht genoeg zijn om te pureren.

Variatietip

  • Garneren met verse koriander
  • Garneren met verse bieslook

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

3 gedachten over “Oranjesoep

Een reactie plaatsen