Recept Appelkruimel
Recept voor appelkruimel

Recept Appelkruimel

Dilya heeft voor ons een heerlijk recept appelkruimel uitgewerkt. Ik heb het recept iets aangepast naar een gezondere variant, alleen ik waarschuw je wel. Als je dit recept eenmaal gegeten hebt dan wil je het nog een keer, en nog een keer, en nog een keer…..

Suiker(vervanger)

Ik heb voor dit recept donkerbruine suiker gebruikt uit Indonesië. Deze suiker wordt ook wel gulajawa genoemd of palmsuiker. Het is verkrijgbaar bij de Oriental. Deze suiker heeft een diepere karamelsmaak. Het geeft de appel kruimel een heerlijke smaak. Kan je de suiker niet vinden dan kun je ook kokosbloesemsuiker gebruiken (te koop bij de Ekoplaza). Gebruik je liever geen suiker dan kan je de suiker ook vervangen voor honing. Wil je meer weten over gezondere suikers, lees dan ook eens dit artikel op de energiekevrouwenacademie.nl 

Ingrediënten voor de kruimel

  • 75 gram havermoutmeel
  • 75 gram havermout
  • 50 gram kokosolie (of boter)
  • 100 gram donkerbruine suiker (je kunt de suiker ook vervangen voor honing of
  • 1 theelepeltje kaneel
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de appelvulling

  • 3 theelepeltjes water
  • 3 theelepels kokosolie
  • 2 theelepels havermoutmeel
  • 1 theelepeltje kaneel
  • 100 gram donkerbruine suiker (palmsuiker
  • Sap van 1 citroen
  • Snufje zout

Recept appelkruimel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • In een kleine kom mix je alle ingrediënten voor de kruimel met een vork door elkaar en prak tot je kleine stukjes over houdt.
  • Neem een grote kom en maak de appels schoon. Snijd ze in kleine stukjes. Het sap van de citroen sprankel je over de appels. Dit helpt tegen het bruin worden. Je roert nu de overige ingrediënten door de appels heen.
  • Je verspreidt de appels over de bakplaat en daaroverheen het deeg van de kruimels.
  • De appelkruimel gaat nu 35 tot 40 minuten de over in.

Eet smakelijk,

Liefs Jenny

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand