Recept voor spinazie – doperwtensoep
Spinazie - doperwtensoep

Recept voor spinazie – doperwtensoep

Deze spinazie – doperwten soep is een echte vitamine bom! Is je weerstand aan de lage kant? Ben je verkouden? Of kan je gewoon wel wat vitamientjes gebruiken? Deze soep zit vol met vitamines en is nog lekker ook. Ik maak deze soep altijd als ik het idee heb dat mijn lijf wel weer wat groene groentes kan gebruiken.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

 • 1 zak van 400 gram verse spinazie
 • 225 gram diepvries doperwten (de helft van 1 diepvries pak)
 • 1 kleine ui
 • 1 knoflookteentje
 • olijfolie
 • 200 ml sojaroom (je kunt eventueel ook crème fraiche gebruiken)
 • 800 ml groentebouillon

Doordat ik niet goed tegen melkproducten kan laat ik deze vaak achterwege. Geen enkel probleem, de soep smaakt er alleen iets minder romig van. Alleen bij deze spinazie – doperwtensoep miste ik dan toch wel wat. Vandaar dat ik heb gekozen voor de sojaroom. Je kunt natuurlijk ook voor een ander alternatief gaan als kokosroom, daar geef ik alleen geen garanties op 😉

Recept voor spinazie – doperwtensoep

Je fruit de ui zonder de olie. Als de ui glazig is geworden voeg je de olie en de knoflook toe. Doe de spinazie in de pan en laat deze slinken. Je voegt nu de doperwten en de groentebouillon toe. Wacht tot de soep zijn kookpunt heeft bereikt en laat deze nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Je pureert de soep tot een gladde massa.

Variatietip:

 • Garneren met fijn gesneden munt.
 • Erg lekker met een zelf gemaakte bruschetta met oude geitenkaas (dit is echt mijn favoriet).

Eet smakelijk alvast :-).

Liefs Jenny

Deze post heeft 8 reacties

 1. Lijkt me erg lekker, dus het staat op het menu voor vanavond! Leuk dat je al die soeprecepten met ons deelt! (En natuurlijk ook de rest van al jullie avonturen)

  1. Leuk, eetsmakelijk alvast ?! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

   1. Erg lekker! Ik vind het een aanrader en ga het zeker vaker maken!?

 2. Gaat het ook goed met u tante en vandaag hebben we lekker bij oma en opa gegeten en papa is naar cursus en wij hebben lekker gegeten lekker worteltjes met een gehaktbal?????
  Liefs de ratjes

  Gaat het goed tante? Ik heb een paasmandje gemaakt . Wat heeft u gedaan ?liefs Quint.

  1. Wat leuk mannen dat jullie ook wat schrijven. Wat fijn dat oma zo lekker gekookt heeft voor jullie. Hier gaat alles goed. Ik heb vandaag een uitnodiging voor Jayson zijn verjaardag gemaakt. Het is jammer dat jullie niet kunnen komen. Liefs terug van tante en een dikke knuffel terug van een ander klein ratje

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand