Recept voor een snelle kippensoep

Dit recept is voor het gemak. Voor als je een luie zondag hebt en geen zin hebt om al te lang in de keuken te staan. Het is een snelle kippensoep zonder kip maar met ei. Een erg lekkere, hartige soep.

Bouillonblokjes

Maar eerst even over de bouillonblokjes. Ik koop altijd mijn bouillonblokjes bij de EkoPlaza. Gewoon die van het huismerk. Hier zit  weinig troep in. Ik heb samen met mijn moeder wel eens de ingrediënten van een ander bouillonblokje bij elkaar opgeteld en dan kom je uit op meer dan 30 ingrediënten waarvan ik de meeste niet eens ken. Ik vind de bouillonblokjes van de EkoPlaza dus erg goed. Al zijn die van zonnenatura ook goed. Nu vraag jij je natuurlijk af: ‘hoe doet ze dat nu in China?’. Nou gewoon heeeeeel veeeeeeel bouillonblokjes meenemen uit Nederland en alle aanstaande visite uit Nederland komt er niet in zonder…..juist ja 😉

Ingrediënten voor 3 – 4 personen

  • 1 liter kippenbouillon
  • Groente voor in de soep
    • Handje fijngesneden wortelen
    • Champignons
    • Sperziebonen
  • 2 eieren

Recept voor een snelle kippensoep

Je maakt eerst 1 liter kippenbouillon. Voeg nu alle groente toe volgens kooktijd. Je groente in de soep zijn nu gaar. Klop 2 eieren los in een kop. Het vuur van de soep staat op de laagste stand. Voegt de 2 eieren toe aan de soep. Je roert niet. Wacht 1 tot 2 minuten en roer dan door de soep. Je hebt nu allemaal kleine stukjes ei in de soep. Erg lekker. Als je de soep te snel roert dan lost de ei op in het geheel van de soep en heb je eisoep ipv kippensoep 😉

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

Geef een reactie