Recept voor Thaise pompoensoep
Recept voor Thaise pompoensoep

Recept voor Thaise pompoensoep

Dit is lange tijd Koen zijn favoriete soep geweest en ondertussen lust Jayson deze soep ook erg graag. Het is eigenlijk een soep voor in de herfst maar ik wil hem jullie niet onthouden. Als ik deze soep namelijk maak voor gasten dan krijg ik altijd de vraag wat het recept is. Daarom voor jullie een recept voor een overheerlijke pompoensoep. Er is vast nog wel ergens een verdwaalde pompoen te vinden 😉

Ik neem voor deze pompoensoep altijd de oranje Hokkaido pompoen (zie ook de tekening hierboven). Ik heb de soep ook wel eens gemaakt met een ander soort pompoen maar deze vind ik toch het lekkerst. Mocht je nu willen weten welke soort pompoenen er zijn dan kun je dat op deze website terug vinden.

Voor nu terug naar de pompoensoep.

Ingrediënten:

  • Een oranje Hokkaido pompoen
  • 1 sinaasappel
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • 600 ml water
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • een groente bouillon blokje
  • 1 winterwortel
  • 1 flinke lepel kokosolie
  • 1/2 eetlepel Blue Elephant rode curry

Recept voor Thaise pompoensoep 3-4 personen

Je snijd eerste de pompoen, de wortel en de sinaasappel in stukken van +/- 3 cm. Je fruit de ui in de pan. Als de ui glazig is, voeg je de kokosolie toe. Je bakt de knoflook even mee. Je voegt nu alle andere ingrediënten toe als de pompoen, de sinaasappel en de winterwortel. Bak alles voor een paar minuten. Je voegt nu de kokosmelk en 600 ml groente bouillon toe. Je kookt de soep nu voor 25 minuten (tot de pompoen zacht is).

Als de pompoen zacht is voeg je een halve eetlepel curry toe. Als je goed tegen spicy eten kan, dan kun je ook eek hele eetlepel toevoegen. Ik proef altijd even of het goed op smaak is en of er nog wat curry bij kan.

Variatietip:

  • Garneren met verse koriander

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

Deze post heeft 2 reacties

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand