Turkse dip: Aubergine met Knoflookyoghurt
Hummus en walnoot - paprika dip

Turkse dip: Aubergine met Knoflookyoghurt

Deze Aubergine met Knoflookyoghurt dip is natuurlijk goed te combineren met de rode linzensoep, de hummus en de walnoot – paprika dip. Ik twijfelde wel even of ik dit recept moest plaatsen. Mijn recepten zijn namelijk zuivelvrij. Toch besloten om het wel te doen. Ik heb er namelijk een ini mini beetje van geproefd en het smaakt lekker. Dus als je geen lactose allergie hebt, eet smakelijk.

Ingrediënten Aubergine met Knoflookyoghurt

  • 2 gegrilde aubergine
  • 1 knoflook teen (of meer als je dat lekker vindt)
  • Snufje zout
  • 1 klein schaaltje yoghurt
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel verse of gedroogde munt
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Recept Aubergine met Knoflookyoghurt

Je grilt de aubergines voor 45 minuten in de oven. Het sap wat vrij komt bij het grillen gooi je weg. Dit geeft namelijk een bittere smaak aan je dip. Je snijdt de aubergine in kleine stukjes. Je mengt alles in een schaal en je dip is klaar.

Variatietips

  • Voeg gehakte walnoten toe

Dit gerecht kan je ook prima maken met courgette. Je snijdt de courgette in kleine stukjes, bestrooit deze met zout en bakt ze in een kookpan voor nog geen 5 minuten. Hetzelfde kun je doen met komkommer of wortelen. Deze bak of grill je niet maar snij/rasp je alleen fijn in kleine stukjes.

Eet smakelijk.

Liefs Jenny

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand