Turkse rode linzensoep
Turkse rode linzensoep

Turkse rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals Didem hem leerde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verassend.

Rode linzen

Bij de Ekoplaza koop je rode linzen die je van te voren niet hoeft te weken, erg handig.

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 wortels of 1 winterpeen
  • 1 aardappel
  • 300 gram rode linzen
  • 1200 ml groentebouillon (je kunt ook kiezen voor kippen- of runderbouillon)
  • 1/2 theelepel vers gemalen peper

Ingrediënten voor op tafel

  • citroen sap
  • Rode peper kruiden

Turkse rode linzensoep

Recept voor Turkse rode linzen soep

Je laat de olijfolie heet worden en doet dan alles in de pan. Je hoeft de ui en de groente niet te bakken, alles wordt gekookt. Voeg alleen niet alle bouillon toe, ongeveer de helft. Als de linzen al het water geabsorbeerd hebben dan voeg je weer een nieuwe kop water toe. Blijf wel goed roeren zodat je soep niet aanbrand.

Bij het serveren strooi je de rode peper kruiden in de soep en schenk je er citroensap bij.

Eet smakelijk.

Liefs Jenny

P.s1 volgende week heerlijke smeersels voor bij de soep, onder andere een walnoten-paprika dip.

P.s2 wil je meer van mijn recepten ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in op mijn blog.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Acht, alweer zo’n heerlijk recept! Mjammm!

    1. Het is echt een heerlijke soep Toos. Zeker het proberen waard ???

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand